CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Followers

Wednesday, December 26, 2012

Makan² di Ana Ikan Bakar Petai Bangi


~24hb Disember 2012 (Isnin)

Sana sini citer pasai kedai makan Ana Ikan Bakar Petai kat bangi tu, ehh sedap benor ke? Ceee citerrr²! Jadi petang isnin nan aman damai (ramai sambung cuti lagi) aku gigih la search dan baca blog nak tau pendapat orang ramai yang dah penah gi tu makanan kat kedai tu sedap ke x..... 

Udah puas hati sambil jejeh² air liur tengok gambar makanan kat blog orang aku dengan pantas dan tuntasnya sms kandaku ajak makan situ kunun²nya meraikan Anniversary ke-7 kami chewahhh....Tapi rasa xsyiok makan berempat je terus chat ngan anak buah paksa depa datang baru la meriah siap mintak kek sepotong kahkah.....

Selalunya kandaku akan bawa makan kat kedai yang dia biasa makan je jadi jemu la asyik kedai yang sama je ce tukor selera sekali sekala ye x sampaikan Farish pun naik bosan "la makan kat sini lagi herrrmmmm sambil tarik muncung" (ehhh tarik muncung tu ayat penyedap je huhuhu.....)


 air tembikai laici jumbo & air durian belanda
 si kenit ni share air ayah sambil makan nasi goreng kg yang pedas....
 sesi memilih makanan laut dan ikan
Makanan yang sedia untuk di ngap!

Antara menu pilihan kami :-

:: Makanan ::

Nasi Putih untuk 6 orang makan
1 Nasi Goreng Kampung 
Sup Ekor 1 orang makan
Tomyam Campur 1 orang makan
Telur dadar 2 orang makan
Ikan Pari Bakar Petai
3 Ekor Sotong (besar) goreng tepung
Lala goreng pedas

:: Minuman ::

Air Tembikai Laici gelas besar
Air Durian Belanda
Air Milo Ais
2 Teh O Ais
2 Air Limau Ais


Sebenarnya lepas maghrib aku 4 veranak dah sampai order nasi goreng kampung untuk 2F tapi aku pelik betoi la bila gi memana kedai mintak nasi goreng x mau pedas sure yang sampai pedas nak tukar jenuh lak nak tunggu anak² dah bising nak makan terutamanya si Farish. Maka aku soh deme makan jelah sambil sulam minum air....

Aku book 2 meja yelah angkatan tenteraku lom sampai nunggu anak buah yang tersangkut kat Tesco Ampang rasa lama benor.... Mata² mandang sinis makan 4 veranak 2 dewasa 2 kanak² ribena tapi makanan masya Allah penuh meja.... Sudahnya 8.30 baru deme sampai lauk semua sejuk tapi deme bedal je kikiki..... 

 3 orang anak buah tolong makan kasi habisss....
Kek kakak sponsar tq :)

Aku ingatkan kakak main² je kata nak belikan kek rupanya sesungguh kome dia beli wahhh terharu mak! Tapi yang paling teruja si Farish la, melompat kegirangan katanya kek hari jadi dia... (dia memang selalu bertasbih tepi telinga aku ni soh beli kek nak sambut hari jadi dia la kekdahnya sambil tiup lilin bagai tapi bila belikan kek coklat moist idak pulak habis makannya haissshhh nak yang dalam kotak jugak.........)

Farish makan 2 potong kek "hari jadi" beliau katanya hehehe....

Haaa semangat makan kek habis 2 potong, kakak dengan mamat je beria makan si wan katanya dah kenyang herrmmm rugi je bawak wan ni hahaha.....Wan gigih melayan si Farisya suap kek pastu minum air....

Haaaa licin hehehe.....

P/s : Pada pendapat@tekak aku kata makanan kat sini ok, aku suka sotong goreng tepung tu sedap ranggup tepungnya i loike! Ikan bakar pun ok sebab pencicahnya sedap... ada 2 jenis pencicah air asam dan sambal kicap memang 'ngam' ngan ikan bakar tu..... Ikan/seafood pun fresh so lenkali leh datang lagi x yah dah gi Bagan Lalang kalu teringin nak makan seafood ye kawan²....

Nak tau lagi pasai kedai makan/harga meh Klik SINI ,Klik SINI





ce kome teka berapa teman kene untuk semua makanan di atas?









berapa?















haaaa....teka lagi














hermmmm......














Total : 183.60 
Paling mahal Ikan Barat xtau berapa kilo sebab besar, Sotong pun besar² memang puas makan!



Sekian tatatititutu...........




Ana Ikan Bakar Petai 
Lot 2991, Persiaran Kemajuan, (Bersebelahan Balai Bomba BB Bangi), 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
019-217 7668
Business Hour : 5:00 pm – 12:00 am


2 comments :

Siti said...

HAPPY ANNIVERSARY to ibu and ayah 2F..moga setiasa happy menjalani kehidupan sbg suami isteri dan ayah ibu kpd permata hati nan ensem n cute..

εïзmummyHazaεïз said...

terliur iiiii