CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Followers

Tuesday, December 31, 2013

♥ Welcome 2014, Bye² 2013 :(

Assalamualaikum.....

Menghitung detik waktu lagi berapa jam je nak menginjak tahun 2014, rasanya masa terlalu pantas berputar kan.....


Adakah kenangan terindah yang tercipta tahun ini? atau mungkin tercalit sekelumit rasa duka dan kesakitan yang membuatkan kita seakan ingin masa berlalu cepat! 
mahu melupakan, menghilangkannya dari kotak ingatan

Adakah kita mensyukuri tiap nafas yang terhela ini?
Adakah kita pernah mengucapkan terima kasih bila bangun pagi kesayangan 
kita masih menemani kita di sisi?

Beralih angka dan tahun bersamaan usia kita kian menyusut
Melihatkan anak² kian membesar
Melihatkan kedut² dan garisan di wajah
Cerminan apakah itu? 
Gambaran apakah itu?

Adakah target/impian/angan² kita tercapai sepenuhnya tahun ini?
Adakah kita kian berubah seiringan dengan masa yang berlalu?
Berubah jadi baik? atau masih kekal seperti ini sahaja?



Ok!

Meh kita imbau kenangan sepanjang 2013 ada suka dan duka, begitulah asam garam kehidupan bukan? Seingat aku dulunya aku sendiri tak pernah letak target atau apa² impian/harapan hanya menikmati hari yang silih berganti itu seadanya... 

Ini sekadar secebis memori sepanjang 2013 untuk di jadikan peringatan dan pengajaran
Yang baik itu di teladani yang buruk itu di jadikan ikhtibar

Sekian..............


1.  Result KPSL 2013
2.  Exam KPSL 2013
3.  Rumah sewa anak buah hangus terbakar
4.  Lesen Memandu
5.  Dapat APC
6.  Farish sekolah Tahun 1



Monday, December 30, 2013

Aktiviti Hujung Minggu :)


Assalamualaikum.....

~28hb Disember 2013 (Sabtu)

Hari cuti biasanya doq umah je masa ni lah nak mengemas rumah, basuh kain baju, masak yang sedap² chewah.... nak bergurau senda dengan anak² gitu....

Hari sabtu kandaku bizi kerja memang doq rumah jelah seharian x ke mana-mana.... budak² layan tv punggah mainan dalam stor jelah nak main kat luar cuaca pun x mengizinkan....

Pepagi hari soh kanda pi belikan sarapan roti canai daku lak bizi sepagian hingga ke tengah hari jahit lencana sekolah dan jahit nama kat baju sekolah dan baju KAFA. Tempah online je kat Tanda Nama Sulam Putrajaya sekeping rm1.50 jenuh mikior nak gi tempah kat mana al-maklumlah nak ke mana² kena set appoinment dengan asben dulu kikiki (nak drive sendiri ketor lutut)


Pukul 3 petang baru la ada semangat nak masak, pi kedai runcit bawah rumah beli barang dapur sikit macam biasa kena pow la dengan kanak² hikhikhik.... Tetiba rasa teringin nak cuba masak sotong masak kari macam sedap je macam lazat je! 

Haaaaaaaaa ni terpengaruh tengok blog masakan dan FB Mastura Helmi teman ni x peronah lagi cuba masak style gini sebab sotong selalunya masak sambal jelah dah tu feberet kandaku kan.... Ce tukor selera gitu kan....

 Menu hari sabtu
sotong masak kari dan kentang; sayur bayam tumis air; sambal bilis; dan telur asin

Jadinya teman masak le versi campak² gitu nah teman kongsikan bersama kome ye! Versi bukan faberet kandaku jadinya xdelah tambah nasi hehehe.... 

 ::: Sotong Masak Kari dan Ubi Kentang :::
 

Bahan² :

sotong - dibersihkan dan di potong (ikut suka)
2 ulas bawang merah - tumbuk
2 ulas bawang putih - tumbuk
1 inci halia - tumbuk
3 biji ubi kentang
2 tangkai daun kari
1 paket rempah kari ikan - bancuh dengan sedikit air
Air asam jawa
Santan rm2
Sedikit minyak - untuk menumis
Garam / gula secukupnya
 

Cara² Memasak : 

Panaskan minyak tumiskan bahan² bahan tumbuk bila naik bau dan kekuningan baru masukkan bancuhan rempah kari masak hingga naik minyak kemudian campakkan daun kari dalam tu.


masukkan ubi kentang kalu kering sangat tambah sikit air kasi ubi kentang empuk sebelum masukkan air asam jawa dan masak sebentar dan masukkan pula santan, masak hingga didih.


masukkan pula sotong garam / gula secukupnya. Masak dalam 5 minit je sebab x mau sotong jadi liat bila masak lelama. Angkat dan hidangkan. Selamat mencuba!

Nah senang kan lepas ni leh variasikan masakan bertemakan sotong ek kikiki...


~29hb Disember 2013 (Ahad)

Pagi ni rajin sikit buat jemput bilis dengan air teh O sarapan pagi untuk sekalian kesayanganku itu, Kanda bizi pi servis & pi cuci kereta jadi kanak² cuma sempat main bola kat luar rumah sekejap je sebab teman capek sudah bersilat di dapur masak...
 
  Menu hari ahad
ayam kg masak lemak cili api; sayur kangkung goreng belacan; ikan terubuk masin; dan ayam kg goreng 

::: Ayam Kampung Masak Lemak Cili Api ::: 

Bahan² :

10 kacip ayam kampung (kukus dulu 1 jam)
2 biji kentang dipotong sederhana
2 batang serai - dibelah dua ataupun dititik
6-8 biji cili padi ( kalau nak pedas boleh ditambah)
2 cawan santan + 1 cawan air
1 keping asam gelugor
sedikit kunyit hidup atau kunyit serbuk
sedikit garam

Cara² Memasak :

1. Kisar halus ataupun tumbuk cili padi bersama kunyit hidup hingga lumat, kemudian tuangkan ke dalam periuk bersama ayam kampung dan masukkan serai yang telah dititik tadi, masukkan juga sedikit air kacau sebati dan biarkan sebentar.


2. Masukkan ubi kentang, setelah kentang agak empuk masukkan pula santan,  asam gelugor sesuaikan rasa, masukkan sedikit garam/gula kacau selalu.


3. Masak sehinga kuah pecah minyak, angkat dan sedia untuk dihidangkan panas-panas, selamat mencuba.


 # # # # #   # # # # #     # # # # #   # # # # # 
    
Udah kenyang perut baring² luruskan badan dan soh kanak² tidur sejam 2 sebab dah janji nak bawak mandi kolam petang nanti.... Tepat pukul 5 lepas asar terus la rombongan 4 veranak ni Kolam Renang Pusat Kejiranan Presint 9. Sakan 2 beradik ni mandi sampai kecut jari jemari... 

Kali ni lepaskan Farisya sebab dia x mau dah kite pegang² tangan dia amboi dah besor katanya, sebelum ni teman x berani nak lepaskan risau kot² tengelam tetiba maunya aku lak terjun nak selamatkan dia... Dalam juga paras dada dia tu, si abang rasa x seronok sebab ibunya soh peratikan adiknya haisshh nak berenang katak pun x senang adik ni!
 
 Seronoknya mandi manda huhuhu......

Sudah lepas gian nak berenang deme main² pulak kat taman mainan sebelah tu wahh² seronok deme kalu tak memerap je kat rumah kan sepanjang cuti sekolah ni... Penat berenang pi makan roti John kat Food Court kenyang perut balik rumah soh kanak² mandi semula kat rumah kan...

Lepas maghrib kami gi Jalan Reko, Kajang nak pi kedai repair seluar sekolah Faris tu labuh dan pehanya besar so nak kecikkan dalam 1 inci al-maklumlah teman ni x reti nak kecikkan seluar kalu setakat jahit lurus tu pandai le... Tapi mesin jahit kat rumah tu meragam :( xleh la buat projek jahit ke hapa....



Nak tunggu siap repair seluar sekolah dalam 1 jam pi la jenjalan alang² ada pakej urut² ni amik la masa setengah jam urut separuh badan, kebetulan tangan kiri ni sakit (orang kidal semua kerja selesa guna tangan kiri je tu yang urat bengkak katanya). Kanda dan Faris tunggu luar teman dengan Farisya masuk ruangan tertutup siap ada tilam bantal gitu.

Setengah jam separuh badan kene charge rm30, pehhh sakit kome bila tangan kiri ni akak tu urut nak kata dah ok idak le cuma kalu ikutkan kena urut paling kurang 3 hari berturut-turut kalau nak baik kan tapi sapa nak urutkan sob...sob...sob...

Soh kandaku urut alahai kojab bonar pastu xleh lelama kang ada electric shock lain pulak jadinya hahaha.... Kang tetiba ada Farisya junior haaa sapa nak jawab tu hihihi.....

Kanda beli 2 helai baju t-shirt bundle pastu pi amik seluar Faris tu mak aaiii mahal juga rm25 untuk 3 pasang! Jalan² lagi beli air dan beli kambing bakar terus nak balik singgah beli burger.
   
Sekian aktiviti kami, baju sekolah dah basuh dah siap jahit lencana dan nama, repair seluar sekolah pun sudah tinggal nak gosok je.... Khamis ni siapkan duit ek alam persekolahan bermula kembali huhuhu..............

Friday, December 27, 2013

Balik kampung~Perak

Assalamualaikum....

~20hb Disember 2013 (Jumaat)

Sistem HRMIS tu katanya kena apply cuti sebelum 6hb Disember 2013 (Jumaat) tapi awak nak cuti pun lambat buat keputusan sebab xtau nak balik ke idak alahai... 19hb Disember 2013 (Khamis) dapat kata putus nak cuti esoknya terus cuba nasib isi HRMIS ehh boleh pulak katanya akan kena sekat kalau apply selepas tarikh akhir tu.... buat 2 versi manual dan isi HRMIS....

Pasrah daku cuti akhirnya hahaha....

Jumaat pagi tu masih kat rumah mengemas, membasuh kain ampai segala... Kandaku kata tayar kereta kancil pancit kena paku malam tadi jadi beliau pergi tampal ke hapa ntah + pi pos laju barang client nya... Bebudak kasi makn maggi je mak ko ni malas nak ngecahkan dapur!

Gerak balik kampung pukul 3 petang (lepas solat jumaat la kan) lapor kome singgah KFC @ Damansara mentekedarah dulu dah le hujan sepanjang perjalanan + lori, kereta banyak memang kena bawa kereta dengan berhati-hati (ehh macam le aku yg drive padahal kandaku yang drive hahaha...)

Dalam perjalanan Yong telefon hahaha dia tanya jadi ke balik? Aku x bagitau pun aku balik sebelum ni bila Yong tanya aku cuma jawab insya Allah je hikhikhik.... Dia suruh beli kek pisang jadi sampai Tapah terus singgah pasaraya Kawan beli kek pisang dan pampers Farisya. Anak buah masa tu baru sampai Rawang si Mamat pulak balik lewat sikit nak tengok MLM katanya...

Sampai rumah mak, yong tengah masak itik masak kicap (bos yop kasi daging itik mintak tolong mak masakkan dia nak rasa 2,3 kacip katanya...) ehhh lupa makan pe erkk malam tu tapi yang aku ingat dah bizi basuh ayam nak goreng dulu sebelum sok pagi lebur masuk dalam sambal masak merah.... blender bawang serai bagai, kupas kentang, tempe nak masak sambal goreng....

Penat baring kejap luruskan pinggang pastu sambung balik gitulah sampai pukul 12 tengah malam baru masuk tidor dah gaya macam nak raya pun ada huhuhu.... 10 ekor ayam yong beli


~21hb Disember 2013 (Sabtu) 

Menu kenduri pilihan Yong & anak²nya....

Ayam Masak Merah
Daging Masak Kari
Sambal Goreng Jawa
Jelatah Nenas & Timun
Ikan Masin
Agar² Sirap Merah
Air Sarsi
  

Jemaah perempuan punya turn untuk makan lak

Masa jemaah surau (lelaki) datang nak bacakan doa tetiba auntie gunting rambut datang terus pujuk rayu soh gunting rambut hahaha nasib baik kakak nak gunting rambut pastu aku soh auntie gunting rambut Farisya so total rm9 untuk 2 orang (kakak rm5 farisya rm4)

Mak dengan adiknya
Siti (menantu Yong), Ain (bakal menantu) & Kakak
cucu den

si comel ni dah berjalan setapak dua pastu mulut bising nak sembang dan dah pandai nak main... Kelakor bila perkataan yang dia suka sebut errkkkk (baca : bunyi sendawa) pastu kebetulan nama manja@gelaran isteri Yop a'erk terus Yop sahut cakap a'erk xde dia kat sungai besar terus la semua gelak hahaha..... tu je word dia tau cakap comei je kikiki.... 


Ziarah insan tersayang

Dah la aku ni x mandi lagi (pukul 12 tengah hari haisshhh alasan bizi memasak ngemas rumah kikiki....) Yong dah bising² soh cepat mandi sebab nak gi kenduri kat kampung sebelah (sedara aku Yong kata tapi i kan pemalu orangnya + xpakai baju kurung + aku kenyang sangat tu tunggu dalam kereta je hehehe... benggang Yong sebab aku ni xmau cari sedara mara) Lepas deme makan kenduri terus gi Tanah Perkuburan @ Teluk Intan Yong nak ziarah arwah PIL, MIL, Nenek & asben dia... 

Kebetulan si Farisya dah tidur jadi aku x ikut ziarah kubur tunggu dalam kereta je, usai tu terus gi kedai rm2 (port baru Yong la xcited lebih hahaha...) aku borong hanger 3, ubat gigi kanak² cap darlie yang selebihnya jajan la gula² la biskut la.... Si kakak pulak beli stokin dengan coklat Yong beli getah mesin basuh (corong air sabun keluar tu warna putih) dah nama pun kedai rm2 semua barang rm2 la kan....  

Aku la tu doq citer kat kakak nak pi kedai rm2 nak beli hanger baju sekolah Farish tu yang dia ajak gi nak harapkan laki sendiri bawak nanti dia banyak sangat agendanya nak mancing la nak pi Ipoh la siap cakap anak buah ramai soh je deme bawak alahai... kurang kasih sayang aku tau tu nasib baik juga kalu tak dia kasi kunci kereta soh pi sendiri huwaaaaaaaa.....


Ni 2 beradik ni buli anak buah no. 3 (Mamat) pasrah je kena buli hahaha...

Aku lak rasa jemu makan lauk kenduri terus balik tu rasa nak makan lauk lain ikan masin pun x pe janji xmau ayam, daging segala... Aritu aku cakap kat mak teringin nak makan kulit cempedak/mandai macam ala² pekasam la nak tau camne rupa baca SINI.... Kebetulan ada tengah musim cempedak jadi mak buat la goreng la sikit boh bawang cili tapi mak buat termasin hukhukhuk....(mak kata kalu x masin nanti cepat rosak sebab peram kat luar peti ais x muat...)

Aku celur pucuk ubi sikit pastu mak celur jantung pisang sebiji buat lak pencicah lada hitam@sahang dengan air asam dan bawang putih pehhh berselera makan dengan gelama jeruk.... bertambah-tambah makan kome lauk kenduri tolak tepi hehehe...

~22hb Disember 2013 (Ahad) 

Pagi tu cuaca mendung Yong biasa la nak ajak makan kenduri kawin sana sini tapi kandaku nak balik awal sebab takut jalan jem jadi x sempat la nak petik buah rambutan, manggis segala durian pun x sempat makan huwaaaaaaa............ 

Rambutan pun sempat makan kat pokok si Farisya memang suka makan rambutan sempat la dia merasa makan semalam masa nak gi Teluk Intan tu daku petik sikit buat bekal dalam kereta hehehe....

Gerak balik pukul 11 pagi sampai Putrajaya pukul 1 petang hway clear x jem pastu rasa lapor kome! mak bekal lauk kenduri alaaaaaaaaaa ayam masak merah dengan hati ayam goreng kunyit sungguh la daku x lalu terus goreng telur mata kerbau makan dengan kicap erkkk al-hamdulillah.........

Habis dah cerita balik kampung Perak ni rasa hutang nak balik Melaka kandaku je ada balik jenguk mak dia kejap² daku je anak beranak x reti² nak balik yelah kandaku bizi weekend katanya xkan daku pulak nak drive balik xmungkin gitu huhuhu...

Fesyen rambut baru la kununnya kalu x nak cucuk mato haishhhh


Tuesday, December 24, 2013

Cinta Cyber [MIRC 2000]~ Yatie ♥ Saipul

Assalamualaikum......

Al-kisahnya bermula aku pun dah ingat² lupa tapi apa yang aku ingat aku kenal kandaku ini masa tu aku masih bekerja di Institut Kesihatan Umum, Bangsar sebagai Pembantu Penyelidikan (Sambilan) di bawah Projek "Responsivences"

Masa tu aku ada kawan namanya Fadhila (budak IT) kami sesama kerja secara sambilan dialah yang buat program untuk masukkan database selalunya aku la offer diri nak temankan dia buat ot sebab masa waktu opis memang x sempat buat katanya....

Aku boring² masuk la laman chatting paling hot masa zaman tu.... tahun 2000 lepas mana ada FB kan jadi Mirc nilah tempat kami buang masa dan cari jodoh hahaha.... 

korang ingat tak? penah chat kat sini?

  
::: 1st time berkenalan :::
 
Masa tu ada 2 orang nama Nizam (kandaku guna nick name Nizam022) jadi aku keliru hahaha... aku pi kasi no. telefon kandaku ni kat Nizam sorang lagi sudahnya mengamuklah kandaku call aku pepagi buta marah² huwaaaaa orang melaka ni bahasa kuang ajo sikit!

Terkezut beruk aku kena marah terus spoil mood aku pagi itu huh! Tapi aku sengaja kot masa tu main²kan 2 Nizam tu kot hahaha tapi sedebik kena kat aku balik padan muka! Kononnya nak pujuk balik aku sebab call pepagi marah² kandaku tu mula ajak makan tengah hari (kiranya 1st time jumpa dalam dunia chat tu mana ada profile bagai kan) aku cuak giler dah la x pernah jumpa pastu ajak² jumpa dan nak blanja makan tengah hari pulak.

::: 1st time face to face :::
Mulanya aku tolak pelawaan dia tapi kandaku ini sungguh² pulak sudahnya paksa rela aku tunggu depan pintu masuk Institut Kesihatan Umum Bangsar tu... Masa tu dia datang berdua dengan kawan dia depa bawak pi makan kat area kedai makan depan Stadium Hoki Kuala Lumpur (sekarang ni xtau ada lagi ke x kedai makan tu)

Itulah detik permulaan aku kenal dan berkawan dengan kandaku....... Lepas tu ada la dating pi KLCC pi Up Town pukul 2, 3 pagi la merayap sakan sambil mengenali hati budi kununnya.... Jangan tanya bila tarikh kami declare jadi couple serius aku lupa sebab diari aku dah buang/bakar sebab masa dah dekat tarikh nak kawin aku nak buang memori lama xmau dah nak ingat² pakwe lama ke hapa ok....

::: 1st time jumpa bakal Famili FIL/MIL :::
1st time jumpa bakal MIL/PIL memang debor gila ok.... masa tu bakal MIL ada kat rumah abang wan (abang kandaku) di Taman Cuepacs Kajang macam² kene soal lepas tu kandaku kena hantar balik mak ayah dia balik kampung (Masjid Tanah, Melaka) aku pun di ajak ikut sekali phewww.....

Masa kat rumah famili kandaku aku masa tu blur jadi xde la tunjuk rajin ke hapa (doq termenung kat laman rumah) lepas je balik KL kandaku bagitau mak dia cakap kalau ikut balik kampung tu tolong la sapu² laman rumah ke hapa hahaha serius ko terasa aku! Masa tu aku budak² lagi kot fikiran x matang doq perasan diri macam tetamu x kan la kene tunjuk kerajinan seperti itu hahaha....  x senonoh kan aku ni kata nak jadi bakal menantu awal² dah bagi bad record kahkahkah....
 Haruslah masa time hangat bercinta ni kasi kad raya lah semua nak besar²

Kawan² pastu kanda pun aku dah bawak jumpa mak dan famili jadi kami sepakat nak gi jauh lagi maksudnya kawin la.... Teringat masa zaman cecinta dulu dialah gigih anto aku ni kat Jalan Duta siap tunggu sampai aku naik bas lambai² muah² wahhhhh feeling sedih gitu... Dah tata baru dia balik Melaka hikhikhik.... Bagi kad raya siap duit gitu itu dalam sampul jumpa lepas raya duit raya lain lak hehehe....


# ♥ ♥ ♥   ♥ ♥ ♥   ♥ ♥ ♥   ♥ ♥ ♥   ♥ ♥ ♥ #

::: Majlis Merisik :::

Cincin merisik

Majlis merisik pun aku dah lupa bila hahaha.... tapi masa ni agak kelakor sebab mak pakai gigi palsu yang sebenarnya x sesuai tu yang nampak mak senyum 24 jam hahaha.... Aku doq ingat MIL cakap cincin merisik kena pulang balik mengamuk aku tau sebab cincin tu kandaku beli ikutkan adat orang dedulu kan cincin merisik tu macam pinjam cincin mak or sesapa sebab xtau ukuran jari tapi nasib baik PIL cakap biarlah hehehe....
 
::: Majlis Bertunang :::

MIL sarungkan cincin tunang

Hantaran untuk kandaku
 Hantaran untukku

Aku pun lupa tarikh aku bertunang hahaha serius banyak wayar putus ni.... Majlis ni ramai juga ahli keluarga kanda datang, kenduri pun meriah penuh rumah gitu....

 Jiwang² masa dalam tempoh bertunang pulak hahaha.......
 Aku pun sama jek hahaha.... 

Bila kata sepakat di capai maka kami memilih tarikh 24hb Disember 2005 (sabtu) selepas waktu asar untuk menikah dan tarikh 25hb Disember 2005 (ahad) majlis bersanding. Zaman ni kamera pun guna kodak jadi amik 2 roll kodak, 2 persalinan, 2 x make up masa nikah je x de make up tu yang pusat lesi gambar kat kampung x sempat nak bawa balik Putrajaya.

Akuan bujang trang tang² gitu....
 
 kad kawin murah jek
 signboard arah tuju la kununnya... simple benor kan hahaha....
 kad ucapan masih simpan lagi


::: Special THANK YOU! :::
 
 Sesungguhnya aku dan kandaku rasa sangat terhutang budi pada angah dan abang ngah (kakak sulung kandaku) mereka banyak membantu dari segi kewangan malahan sanggup bayarkan kos penginapan untuk semua ahli rombongan yang mengiringi semasa majlis di rumahku.

Bahkan sewaktu saat akhir semasa nak membeli persiapan untuk barang² hantaran abang ngah bermurah hati bagi kami berdua sejumlah wang untuk menampung apa² yang kurang... Aku menyimpan sikit² untuk persiapan majlis perkahwinan kami kandaku pulak siap main kutu dengan kengkawan MIL untuk kumpul duit kawin hahaha dulu keje swasta mana la boleh nak apply personal loan bagai kan.... Buat kenduri ala kadar je ikut kemampuan.... Al-hamdulillah lepas kawin x de pening kepala fikir hutang kan....

Mybe sebab tempoh bertunang lama kot (1 tahun 1/2) sempat la kumpul duit, beli barang hantaran pun sikit² ada sale sana sini pi terjah gitu la berdikit-dikit kumpul kan.... 

::: Majlis Nikah & Sanding ::: 
 
 ~24 Disember 2004 (Sabtu)

Rombongan famili kandaku dan sanak saudara serta rakan² bertolak pagi dari Melaka kemudian mereka check in kat Rest House Tapah sebelum menuju Masjid Tapah Road untuk upacara nikah selepas asar.

Kali ini abang kandungku wakilkan tok kadi sebagai wali hakim menikahkan kami, pucat lesi muka aku sebab x make up aku cuma amik 2 x make up (malam berinai + sanding esok) mak pun x ikut sekali ke masjid sebab bizi menguruskan persiapan makan petang untuk famili kandaku....

Usai majlis nikah kat Masjid Tapah Road (fuhhh setengah jam kandaku kena interview dan dengar tazkirah) semua ahli keluarga kanda mai rumah kami ada makan² sikit pastu bergambar lagi.... 

Malam tu ada bersanding siap berkompang, berarak dan ada pertunjukan bunga api (kalu kenduri kat Melaka comfirm bunga api ni ada) meriah la kununnya hahaha.... Tapi sayang xde gambar juga lagi masa zaman jahiliyah baju lengan jarang memang x dapek la nak upload dalam blog ek.... Video kawin pun x tau mana hala maklumlah rajin mengemas hahaha.....
 
~25 Disember 2004 (Ahad)

Famili & sanak saudara kandaku



Kiri : Kak Baya (Bos), Eija (officemate)
Kanan : Erni (kwn sebilik), x bf erni (lupa nama hahaha)
Kiri : Abg Ngah, Iejal (adik bongsu); MIL
Kanan : Abg Wan (abg ipar), PIL
Bawah : Angah, Ateh & Kak Midah (biras wife abg wan)

 Hantaran untuk kandaku
Hantaranku

Hantaran pun x delah grand mana beli pun time sale kan rasanya jadi nampak banyak sebab ada sedara mara bagi. Kenduri kali agak meriah sebab jarak perkahwinan Yong (masa tu aku baru 6 tahun kot) maka serata ceruk mak jemput sebab dah lama x de kenduri kawin huhuhu...
::: Majlis Bertandang :::

1 Jan 2006 (ahad) ohhooo aku siap sewa 1 bas untuk bawa sekalian sedara mara gi kenduri kat Melaka ni.... gambar pun x tau mana hala.... Memula x de sapa pun nak ikut sebab kena bayar tiket gitu entah macam mana hujung² tu aku dapat bayarkan maka deme pergi free terus sedara mara berebut-rebut nak ikut sampaikan anak buah aku x dapat ikut dan Yong duduk kat tangga bas Perak - Melaka - Perak.... Tragedi betoi!

::: Angah dapat anak angkat :::

Kisahnya masa kenduri ni lah angah dapat anak angkat  kat JB, famili si comei ni ada masalah sikit jadi terpaksa serahkan kepada famili angkat. Depa uruskan pasai surat beranak dll terus bawak terbang ke Melbourne jadilah mat saleh celup yang x pandai cakap melayu hahaha.....

 
 

Besar panjang dah Danish sama usia perkahwinan aku dan saipul, kami jarang² dapat berjumpa sebab angah memang menetap kat sana & alasan bahasa menyukarkan Danish nak sekolah kat sini....  ehhh pepandai jek kikiki....

::: Cinta Terakhirku :::


Tu je kisah penamat pencarian cintaku.... 

Semoga jodoh ini tertulis hingga ke jannah hendaklah insya Allah.... Adatlah dalam pelayaran cinta ini ada ombak badai yang menimpa semoga kasih sayang kami tetap utuh dan tiada yang mengugat kasih sayang kami.....

Amin ya robbal alamin......

::: Pregnant sudah! :::
 
Selang sebulan lepas kawin period aku x datang masuk bulan ke-2 x datang juga haaaa sudah! Memula nangis² gedik gitu sebab pesal awal sangat? (hek eleh sendiri x amik langkah pencegahan lagi mau ehek² nangis poyo kakaka....) Tapi kandaku pujuk² gitu xpe² pasni kalu ada rezeki anak ke-2 kita jarakkan ek.... Haaa memang betul pun 5 tahun ko baru dapat si Farish (Farish 2006/Farisya 2011) nasib baik selang bunga kalu tak meroyan nak anak perempuan kikiki....

Ok lah letih dah doq ingat kronologi percintaan gitu.... selamat menyambuat ulangtahun ke-8 untuk diri sendiri yeyeye (tepuk tangan ramai²!)

Sekian.