CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Followers

Thursday, April 5, 2018

Vacant Possession Letter @Pr1ma Tapah



Assalamualaikum semua...

Harini tetiba rasa rajin + teruja nak berceloteh dalam blog yang bersawang ni... ada je draf tapi malas nak menaip acaner tu? kita nak share pasai rumah Pr1ma Tapah yang terkini gitu..

Al-kisahnya pagi semalam kita mai opis check email ehh ape benda ni credit management bagai.. (dalam kepala mikir hutang dengan sapa pulak ni? hahaha...) tapi bila nampak no. PT tu terus teringat ehh ni rumah Pr1ma lah.. 

Tiba² rasa ehh dah sampai surat ambik kunci rumah? padahal 1 sen pun belum lagi LPPSA bayar kat developer @ Pr1ma.. deme ni main tarik tali kome haishh... call lawyer katanya Pr1ma lambat.. email Pr1ma biasalah jawapan standard depa la (macam nk khabo heh lawyer yang lambat ni gitu..)

Bila baca surat tu mengelupor kita kome oii katanya notis tu 14 hari daripada tarikh surat deme (eleh surat 30.3.2018 tapi email sampai ke kita 3.4.2018 tu pun dah petang opis pun udah tutup..) kita pun gigih la bayar via online RM385 tersebut kendian kita emailkan kepada bahagian credit cc ke bahagian info dan cc juga ke pejabat lawyer... 

Usai email terus la call Pr1ma 03-7628 9898 operator jawab kendian sambung ke En Badrul.. kita khabo le udah bayar bil tu semua so apa nak buat ni? kalau kt surat tu tulis booking tarikh nak ambik kunci tu sekurang-kurangnya 3 hari tapi..... haa ada tapi yea kome.. katanya :-

  • check dulu dengan LPPSA adakah bayaran (seperti mana dalam SPA kita tu) habis dibayar kepada Pr1ma? kalau sudah bayar habis dapatkan surat Disbursement Statement dan emailkan semula ke bahagian kredit.. nanti Pr1ma akan call kita bagitau bila boleh ambik kunci rumah..
  • nanti katanya masa ambik kunci Pr1ma akan bagi segala mak nenek kunci dan kita kena sign ada satu borang tu tukar nama untuk penama bil TNB (nama kita sendiri la).. deposit air api sendiri la kena uruskan yea 

Call LPPSA pulak 03-8880 1600 eh sekali call je terus operator sambungkan dan kita tanya la status terkini akaun kita... katanya tarikh LPPSA pulangkan kepada pihak lawyer dokumen berkaitan pada 25.9.2017.. peh lama giler ek terbiar sepi huhuhu...

LPPSA cakap selagi Pr1ma + pihak lawyer x pulangkan dokumen tu semua depa xkan bayar apa²..


Call pulak Tetuan Mahinderjit, Meor & Associates (pejabat lawyer) nak dapatkan status terkini.. wah kali ni kerani yang sebelum ni yang ala² mulut pot pet tu dah berenti.. yang gantikan namanya Puan Zira dia bagitau Pr1ma baru bagi arahan untuk proseskan dokumen gadaian dan dapatkan mb consent segala kendian baru akan stampingkan dokumen tu semua.. dokumen Pr1ma pulangkan pun bertarikh 4.4.2018 hermmm.. janjinya nanti akan cc kan surat bila dah settle semua..

Kesimpulannya lambat lagi la untuk selesai dan boleh ambik kunci.. poyo aje email tu ek huhuhu...risau juga ni notis bukan main 14 hari tapi delay pada Pr1ma/Lawyer kang bila LPPSA bayar lambat yang kena penalti kita juga herrmmm...

debor dah ni xlama lagi potong gaji la adoiiii huk huk huk...
 


tahniah katanya


Borang F @ ccc
dah bayar baru perasan due sampai 29.4.2018 cehh..
haa tu part LPPSA belum bayor sesen pun katanya huhu..
kot le nak wakilkan orang lain 


udah bayar!



Monday, March 5, 2018

Field Trip @ Homestay Pachitan, Port Dickson, N. 9 [AARDO 2018]

Assalamualaikum...


Hai semua, lama kita tak bercerita ek.. meh la kita nak citer Bahagian kami terpilih lagi untuk jadi urus setia untuk Field Trip ke Homestay Pachitan, Port Dickson untuk ke sekian kaliannya.. aritu kami pi Homestay Banghuris, Sepang.. tugas yang sama membawa deligasi mengenali produk pelancongan Malaysia.. kali ini untuk Mesyuarat 

"THE 19TH GENERAL SESSION OF THE AFRICAN-ASIAN RURAL DEVELOPMENT ORGANIZATION (ARRDO) CONFERENCE AND 69TH AND 70TH SESSION OF AARDO EXECUTIVE COMMITTEE"          
      
26 FEBRUARY - 4 MARCH 2018 - KUALA LUMPUR, MALAYSIA


Menteri-menteri negara AARDO yang mengikuti Field Trip ke Kg Pachitan tersebut adalah menteri-menteri dari negara Sudan, Zambia dan India. Manakala delegasi lain yang turut serta adalah dari negara Oman, Mauritius, Syria, Tunisia, Turki, Egypt, Palestin, Korea, Bangladesh dan Cambodia.


~2hb Mac 2018 (Jumaat)

                                        
                           
                            
persiapan akhir..


~3hb Mac 2018 (Sabtu)

geng² ibu yang xdapat bermalam datang pepagi hari.. 
gemuknya daku huh!
dataran homestay Pachitan

4 buah bas double decker
selamat datang semua :)




Ada taklimat ringkas berkaitan pengenalan kampung dan persembahan cak lempong.. di sediakan juga minuman air kelapa dan memperkenalkan snack tempe goreng dan kuih untuk santapan deligasi

 
air kelapa, tempe cicah sambal kicap, kuih koci


 
 
 
 
TWrian beraksi hehehe
 
pameran arnab
demo / jualan sate arnab
 
 hasil kraftangan
 

usai taklimat ringkas semua deligasi di bawa untuk melihat pameran produk hasil kreativiti penduduk kampung dan jualan produk makanan.. ada juga demonstrasi mengait buah kelapa sawit..



mengenal pokok sawit

kemudian semua deligasi dipecahkan mengikut susunan homestay yang telah ditetapkan untuk mengikuti semua aktiviti yang telah ditetapkan..

map rumah peserta
swafoto hantar bukti dalam grup hehehe
pak polisi
tuan rumah nan kuciwa hahaha :)
beraksi
mencanting @ mewarna batik
ni kita warna hehehe

makan time!

lauk sama je setiap rumah sebab pakej ni komuniti masak dan edarkan di setiap rumah gitu.. menunya ayam masak kicap, masak lemak cili api daging dan pucuk ubi, sambal berlado ikan keli, pecal, buah-buahan... tuan rumah cuma masak nasi, buat air dan hidang kekdahnya..

main congkak pulak

pakai baju melayu

gambar kenangan
ok babai semua! 
bila siap makan dan buat semua aktiviti bas akan datang ambik deligasi semula..


ok kita tengok pulak grup lain punya aktiviti yeaaa...

lela dan pn ziha
rumah homestay 2 cantik kan tapi ni versi moden



semua lauk sama je setiap rumah
homestay no. 3


homestay no. 5 (deligasi luar negara)
  
demo sedut madu kelulut
main congkak (kak gee gigih mengajar)
deligasi bersama tuan rumah

homestay no. 6
  petugas LO je deligasinya
geng cc, alan & muzil

homestay no. 8 
(deligasi Menteri Luar Bandar Negara ..... (lupa hahaha)
deligasi VVIP
makan capati sebab vege
main congkak bersama tuan rumah
mencoba baju melayu / baju kurung

bergambar kenangan dengan tuan rumah


ni lupa homestay no. berapa hahaha

 
 
en mie & oyin homestay no. 11

~~~~~~     ~~~~~~

 
jannah & en nuar (lupa juga homestay no. berapa hahaha..)
 
 
 
 

~~~~~~     ~~~~~~

en afnan bertugas 
(sorry lupa juga homestay no. berapa)




Program ni setengah hari je.. pukul 2 semua dah bergegas balik KL sebab ada majlis penutup hari sama.. usai bertugas semua berkumpul di homestay tempat deme (petugas) untuk berehat / solat sebelum kami pun gerak balik ke rumah masing²...


selpie petugas yang escort deligasi
 semua dah sampai hotel


YEAYY TUGAS BERJAYA!!!

sijil penglibatan


keratan akhbar


Sekian, coretan untuk kali ini.. terima kasih kerana mempercayai kami untuk menjayakan lawatan tersebut hehehe... ok babaiiiiiiiiiiiiii...


Kampung Pachitan,
Chuah
71960 Port Dickson
Malaysia

019-385 9793  http://homestay-pachitan.business.site/

https://www.facebook.com/PachitanMalaysia/