CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Followers

Monday, February 22, 2010

Macam2 Hal....

Salam, 

Setelah sekian lama aku x update citer2 sensasi maka dengan tahap kerajinan yang sedang membara meh layan citer aku ni sepanjang bulan Februari 2010 huahuahua....

~2 Februari 2010 (Selasa)

Encik suami+aku membeli sebijik laptop...kemudahan untuk encik suami membuat kerja dari rumah dan selain ituw aku pun nak menyibuk juga nak main tenet hahaha!!!

Ehh...encik suami tengah wat keje ke layan mudah.com? Apolah yang dicari2 nya ekk....

~7 Februari 2010 (Ahad)


Aku dah lama mengidam nak beli peti ais besau, amik kau ade 2 peti ais dalam umah aku...hahaha!!! sebenarnya yang lama nak kasik kat anak buah aku yang nak kawin bln 3 ni...

Korang perasan x botol air 2...hehehe suka bangat aku sama ituw botol air...(padahal aku peniaga botol air tapi aku x guna pun botol HP 2) kehkehkeh...!!!


Tapi ada tragedi masa aku nak beli peti ais ni kat balakong, kebetulan kedai elektrik ni depan KFC tiba anak aku meracau2 tahap orang mengidam nak makan KFC (sebutan anak aku TFC ye kawan2...) tapi servis amatlah lemau encik suami Q nak beli TFC terpaksa menunggu selama 1/2 jam..wooooo lemau amat!!!

Ini budak manyak bising masa tunggu TFC nya sampai aduyaii....

Ramainya orang...depa teringin juga kot hehehe!!!

Al-kisah setelah usai makan dengan gumbiranya kami anak beranak gi la kedai elektrik yang aku dah usher lama dalam tenet...berbulan2 aku hold hajat aku sampai mamat kedai 2 sms "akak bila nak datang tgk peti ais?" hehehe...

Farish teruja amat tengok tv ni kebetulan ada citer doremon...
 
Mak aii...ramai lak yang ikut serta farish layan citer doremon...
Amoi kecik ni bertengkar dengan farish....hehehe...si amoi nak bukak penutup vacuum 2 tapi si farish x kacik....jangan usikkk!!!
Amoi kecik xpuas ati, atok dia pujuk pun xmau jugak siap nangis2...tapi mak dia gelak2 lak bgtau anak dia ni memang nakal sikit...


:: Balik Perak ::

~13 Februari 2010 (Sabtu)

Dalam perjalanan balik ke PERAK jalan jem letih gilos...gerak dari Putrajaya kul 2.00 ptg sampai Tapah kul 8.30 mlm...


 kat h/way Rawang
Jalan dalam dari Slim River ke Tapah
 
 
Kuar dr h/way Slim River masuk jalan lama tapi terperangkap jam di Sungkai hingga lah sampai ke Tapah wuarrggghhh!!!
 
Menghibur hati...tahap boring giler... 
 Al-hamdulillah sampai jugak kat umah Opah...amin...


:: Jalan² ke Teluk Intan ::

~14 Februari 2010 (Ahad)

Jalan2 cari makan di Menara Condong, Teluk Intan

Kunun²nya nak makan ikan bakar tapi xtau port best area Teluk Intan maka nya makan nasi goreng kampung jelah...abis makan ronda² sekitar menara condong ni....ade jualan, ade karaoke jamban...pehh sakit telinga den dengar sora2 sumbang nyanyi atas pentas 2...hehehe!!!


:: Jalan² ke Kampar ::

~15 Februari 2010 (Isnin)

Gi KAMPAR jenguk kedai pengantin tengok baju daa...

Perjalanan dari umah aku ke KAMPAR adalah dalam 1/2 jam, aku suka tengok pemandangan hijau sepanjang perjalanan, dulu aku pun amik pakej kat kedai ni jugak masa aku kawen sekitar tahun 2005 tapi sekarang dah banyak pilihan...tengok sampai encik suamiku pun xmelepaskan peluang doq kat singgahsana ni...weii akak 2 cakap mawi kawin pakai kerusi ni la tapi warna merah la...

Dalam perjalanan balik singgah TEMOH antar barang kawan aku order yelah nak pos cian lak kene top-up duit jadi alang² aku balik kampung aku ingat nak jumpa la dia sekali tapi kebetulan dia bercuti sakan sampai lupa nak balik umah aku pun antarkan sampai ke depan pintu umah dia hehehe....

Abis hantar barang aku pun ajak la encik suami tercinta gi pasor TAPAH cari lauk wat masak tengahari, mak aku xsihat demam jadi tugas masak memasak aku la kene wat...tapi kebetulan banyak kenduri kawin la, doa selamat la, bertunang la almaklum lah tarikh cantik 14 Februari 2010 jadi aku masak lambat sikit...aku menitah perintahkan encik suamiku dan anak2 buahku sekalian gi umah kenduri makan kenyang² jadi depa xlah ke depan ke belakang tunggu aku siap masak...hahaha bijak x aku....

Siap membeli pas 2 aku nak belah aku terpandang signboard ni kuikuikui... 
ado jugak kat sini ekk...
   
Dikala petang aku mengajak mak aku + encik suami tercinta mencari tikar getah, yolah kenduri kawen kakak (anak buah aku ye..) xlama lagi jadi ingat nak touch up cikit bilik aku (nanti kakak nak guna daa..) + ruang tamu umah sekali...puas meronta sekitar pekan LANGKAP tapi semua kedai tutup..yolah semua coti raya lagi maa...mak aku ajak gi Pekan TAPAH ROAD lak untung sabut timbul ye x... pehhh rezeki mak aku nak pakai tikor getah baru hehehe....dapat la beli segulong (1 meter dlm rm6.xx X 27 meter = rm18x.xx...)

Kedai lama ni...
Tikor Getah warna merah ati...
Dah siap pasang dalam bilik...farish kene kuarantin sebab ayah nak pasang tikor kat ruang tamu...cian xleh nak menyibuk sama...
sama la color dinding umah tapi xbanyak pilihan jadi amik jelah...


:: Balik Putrajaya ::

~16 Februari 2010 (Selasa)

Masa untuk berangkat balik ke PUTRAJAYA semula, apo laei farish nangis² sebak sebab tinggalkan sepupu2nya yang paling dia sayang... (sayang ada makna hehehe)...

Sekitar Pekan TAPAH
  
 
Sedihnya...ingatkan abang wan, abang mat, abang edy, Opah, pakcik, mak long....miaaw kesayangan Opah jugak...abis farish kerjakan anak kucing Opah huhuhu!!!

Pehh...panjang lebar celoteh aku, si ella dah bising² bila mau siap entry blog sangat lama la....sowi² jangan marah k....tapi banyak lagi aku xupdate ada masalah teknikal jadi tenghari ni aku kene gi beli card reader baru leh sambung cite k....

2 comments :

rozilah said...

sempat gak tangkap gambo puspus... hehehe... besau ek peti ais... diriku baru perasan peti ais umahku tak cukup space untuk isi botol air... errr.... i like itu kucing... especially yang warna buruk tu... sama macam mak abu (mak kepada kucingku yang nama abu... tapi kucing tu dah menghilangkan diri)

Yatie Ahmad said...

ko xkasik mak abu makan kot 2 pasai lari umah sebelah hehehe!!! xpun mak abu carik partner pak abu...kehkehkeh!!!