CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Followers

Saturday, May 22, 2010

Uikkss??? Pregnant 2nd Baby!

Apakah makna semua ini? Bisakah kalian mentafsirkan ia kepadaku....


Meh aku kronologikan camne leh jadi gini hahaha.... yelah dalam mau x mau tu tetiba menjadi pulak ye kikiki.....

Aku sedia maklum period aku ni memang  x teratur sesuka hati je nak mai ke x tapi waktu aku masih jadi menjadi pemakan tegar Maajun Anggun Bistari (MAB) kiranya maajun ni macam perancang keluargalah juga fungsinya..... Kalau pengiraan makan MAB 21 hari makan pastu Period (waktu period x makan la MAB tu) mybe la waktu sepatutnya aku makan MAB ada la skip sehari dua kot kekeke padan muka!

PeriOd Bulan Januari (15-1) ke Februari (8-2) 2010 kitarannya 17 hari (tengok awal pulak!) bulan Februari ke Mac (4-3) kitarannya masih sama 17 hari juga. Bulan Mac ke April (8-4) kitarannya 28 hari pulak hehehe.... bulan April ke Mei kitarannya x muncul tiba hahaha....

Aku buat pregnancy test pada 22hb Mei 2010 (sabtu) (pagi tu aku pi berkelah kat Ulu Yam kiranya balik tu terus pi Farmasi kat Bangi beli). Dengan penuh debor rasanya malam tu juga sambil nangis² x leh terima kenyataan la kununnya bila tengok result 2 line naik hahaha....

Aku mula makan MAB ni tahun 2008 sampai la April 2010 haaa lama kan.... Paling awal Period datang kitarannya 12 hari dan paling lewat kitarannya 29 hari gitu... Tapi kekadang akan ada juga setahun sekali x datang sebulan entah le x tau ngapa....  

 So... selamat datang cinta hati!

3 comments :

rozilah said...

huhuhu.... tahniah... tahniah... rezeki tu...

Siti Fazilah said...

Tahniah..welcome to 2nd baby yg bakal meriuhkan 24jam hari kak ti..hehehhe..

stokinbusuk said...

apa yg dapat daku tafsirkan ialah ketika berlaku persenyawaan maka terhasillah benih2 cinta antara dirimu dan suamimu kakakku... seronoknya... farish menjadi abang yang berjiwa murni... jaga baby baik2 jangan renyah2 sangat..kang daku cubit baru tau