Dah kene cukai awal2, sape punya angkara ni? Tolong jawap en somi...
Alamak dah tinggal separuh hehehe... Uisshh topping coklat melimpah ruah yummy 3x!!!
**KEK COKLAT TANPA BUTTER**
Bahan-bahan :
• 2 biji telur gred A
• 1 cawan minyak masak (Seri Murni)
• 1 cawan gula pasir
• 1 cawan gula perang (Brown Sugar)
• 1 cawan gula pasir
• 1 cawan gula perang (Brown Sugar)
Bahan A
• 1 sudu kecil esen vanila
• 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat (Dutch Lady)
• 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
Bahan B
• 2 sudu kecil sodium bicarbonate
• 1 sudu kecil baking powder
• 1/2 cawan serbuk koko
• 2 cawan tepung gandum
** Topping Coklat **
• 1/2 cawan koko van hauten
• 1/2 cawan susu pekat
• 1 sudu besar minyak masak
Cara-cara :
1. Pukul telur hingga kembang
2. Masukkan gula dan pukul lagi
3. Kemudian masukkan minyak masak
4. Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
5. Bakar pada suhu 170c degree selama 1 jam atau sehingga masak
6. Untuk toppingnya..masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk.
2 comments :
kamu.. tdi saya cari image moist choc.. kuar gambar kek ini... dan sy copy.. bila tgk sumber nya.. dari blog kamu... mohon share gambar boleh.. n tq for da recipe.. nnti nak try....
cmne boleh jadi cm berair topping tue.. x pandai nk buat.. huhuh
Post a Comment