Puding dah siap tarrraaa...
Sos kastard sangatlah sodap!!!
~PUDING ROTI SOS KASTARD~
bahan A
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (gardenia/high 5)
bahan B
4 s/b gula halus
2 s/b butter – cairkan sebentar atas api
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 s/b tepung jagung
Sos Kastard
1 tin susu cair
2 s/b tepung kastard
2 s/b gula
Cara-cara
Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
Kacau dan gaul rata bahan B. Tuangkan ke dalam loyang bersama dgn bahan A yg telah direndam.
Bakar dalam suhu 180′C selama 30 minit/masak. Biarkan sebentar sebelum disejukkan dlm fridge.
Gaulkan bahan sos kastard dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
Tuangkan sos di atas puding semasa menghidang.
No comments :
Post a Comment